Kitap hakkında yazılmış güzel kompozisyonlar arıyorsanız, siz değerli ziyaretçilerimiz için özenle hazırladığımız kısa ama anlamlı yazıları buradan paylaşıyoruz. Aşağıdaki her bir kompozisyon örneği pek çok seçeneğin arasından eleme usulüyle seçilmiş en iyileridir.
Kitap ve Biz
Bilgi ve kültüre ulaşmak her insanın hedeflediği bir şeydir. Kitaplar bilgi ve kültürün en yoğun olduğu kaynaklardır. Kitap okumak ise bir alışkanlıktır. Alışkanlığı olmayan kişilere büyük bir iş yükü gibi gelir ancak kitap okuyup başından hiç kalkmak istemeyenler de mevcuttur. Bazı insanlar yalnızlıklarını kitaplar sayesinde giderirler. Sevinç ve mutluluğu kitapta bulmak işten bile değildir.
Kitap okuyanlar arasında da sevilen tür ayrımı vardır. Şiir kitaplarını seven insanlar, öykü kitaplarını seven insanlar bulunabilir. Bunları sevenler bir diğerini sevmeyebilir. Kimileri romanı, masalı, hikayeyi kişiliğin aynası olarak görürken kimileri şiirlerin arkasındaki anlamı yakalamanın bir duygu patlaması olduğunu düşünür.
Kitaplardan kültür edindiğimiz gibi kitap okumanın da ayrı bir kültür olduğunu unutmamalıyız. Kitap okunurken sayfaları yıpratılmamalıdır. Kitaba güzel bakılmalıdır. Çünkü kitaplar insanın dostudur. Ancak ona güzel bakılırsa insan onun gerçekten dostu olduğunu kavrar. Ve bir kez kavradı mı elinden kitabı düşürmez. Çünkü aynı dostluğu ne internette bulabilir ne televizyonda.
Kitap Aşkı
Kitaplar ile aramızda bir çıkar ilişkisi olabileceği gibi bir aşk da olabilir. Eğer kitapları örneğin sınavlarda soruları hızlı okumak için okuyorsak bu bir çıkar ilişkisidir. Ancak sadece bunun için kitap okumak insanı bir süre sonra sıkar. Gerçekten kitabı seve seve okuyan ve metroda, otobüste, sahilde elinden düşürmeyen insanlar kitabı aşkla okumaktadır. Yani ondan bir şey beklemeden okumaktadır. Aslında kitabın en büyük yararı da o zaman insana bulaşmaktadır.
Kitabın en büyük yararı ise insana güzel ahlak kazandırması, ufkunu genişletmesidir. Bunlar üzerine yoğunlaşarak sahip olunacak şeyler değildir. Kendiliğinden gelişir.
Kitaplar insana yoğun duygular hissettirir. Bir kitaptan alınabilecek en büyük fayda bu duygulardır, bizi dinlendirmesidir. Öteki türlü bazı kabiliyetleri kazanmak da kitabın faydaları arasındadır fakat sadece bunlar için kitabı bir işmiş gibi okuyanlar o duyguları hiç tadamazlar.
Kitaplar
Kitaplar insanın en yakın dostlarındandır. Kitaplar yazarlar tarafından yazılır daha sonra matbaalarda çoğaltılarak bize ulaşır. Fakat o yazar kitap üzerinde büyük bir uğraş vermiştir. Öyle ki her kelimesini özenle seçmiştir. Bu sebeple yazar ile okuyucu arasında duygusal bir bağ kurulur.
Bizler kitabın sayfalarına dokundukça yazardan bir şeyler kaparız. Yazar ile okuyucu arasındaki duygu akışı sayfalar aracılığıyla olur. Zaten insanın kitaplardan aldığı faydalar da bu yüzdendir. Adeta bir insan bizi eğitiyormuş, bize öğüt veriyormuş gibi bir durum olduğu için bunca bilgiye ve kültüre sahip oluruz.
Bir kitapta bilmediğimiz hiçbir şey olmasa bile o kitabı okumak faydalıdır. Çünkü bildiklerimiz de tekrar ede ede pekişir. Bilinen bir şeyin bir olay örgüsünün içinde örneğiyle birlikte zihnimizde yer etmesini sağladığımızda çok daha kalıcı bilgiler edinmiş oluruz.
Kitapla Alakalı konulu ana temalı Kompozisyon Örnekleri
KİTAP
Kitap en iyi dosttur.Sıkıldığımızda yanımızdaki tek dostumuz
kitaptır.
Kitap okurken kendimizi başka bir dünyada buluruz veya mace-
ralarla dolu bir yolculukta.Ben kendimi her ikisinde debuluyorum. de buluyorum
İnsanın bir kitabı okuması için o kitabı sevmesi gerekir.Sevmeli
ki sonunu yani finali merak etsin.Çünkü kitabı okumak için merak
edip sevmesi gerekir.
Kitap kelime dağarcığımızı geliştirir.Yeni kelimeleri ve anlamları-
nı anlamları ve kullanıldıkları yerleri öğreniriz.
Ayrıca kitap kültür zenginliğidir.Mesela ben tarih kitaplarını çok
okuyorum ve zevk alıyorum.Çünkü geçmişimi merak ediyorum.
Geçmişte ne olduğunu yaşadığım yerin nasıl alındığını alındığını bu
yüzden tarih derslerinde zorlanmıyorum.
Kitap okuyan insanla okumayan bir olamaz.Kitap okuyan kişinin
yürümesi , davrnışları , tavrı,konuşması her haliyle kültürünü gösterir.
Kitap pek çok şeyi öğretir bize.Ben kitpsız bir yaşam düşünemi-
yorum.
Kitap okumak ile ilgili bir tartışma vardı. ”çok gezen mi yoksa
çok okuyanmı çok bilir ?”Bencede her ikiside…
Ben bildiklerimin E ‘ini okuyarak % ‘ini izleyerek ‘ini
dinleyerek ‘ini gezerek öğrendim. Görüldüğü gibi en çok oran
okumağa yani kitaba ait.
Bence bilgilerimizin izleyerek bölümü okumak vardır.Çünkü
insanlar özellikle öğrenciler , televizyon izlemeyi kitap okumaya
tercih ediyorlar. Belki o insanlar da televizyon izlerken bir şeyler öğ-
reniyordur.Tıpkı haylaz bir öğrencinin sınav kopya hazırlarken bi şey-
ler öğrenmesi gibi…
—————————————-
KİTAP VE BEN
Kitap okumak bence hayattaki en güzel şeylerden biridirKitap insana bir çok
şeyi ğretirBilgilendirir ve kültürlendirirKitapların benim hayatımda büyük bir yeri var-
dırSürekli okumak hatta başından hiç ayrılmak istemiyorumKitaplar bende öyle bir
alışkanlık yaptı ki okumadan duramıyorum
Kitaplar insana unutulmaz şeyler yaşatırKitaplar insanın yalnızlığını giderirBi-
zimle arakadaş olurlarKitaplar bizim hayatımızda yardımcımızdırKitaplar insanı hayata hazırlarKitap bize sevinç ve mutluluk hissi verirVe bence bu hisleri yaşamak çok güzel bir duygudur ha-
yata hazırlarKitap bize sevinç ve mutluluk hissi verirVe bence bu hissi yaşamak çok
güzel bir duygudur
Ben en çok macera kitaplarını ve şiir kitaplarını seviyorumAyrıca masalları ve
öğüt veren kitapları da severimRoman,masal,hikaye gibi kitaplar bizim kişiliğimizin
aynasıdır
Ben kitapları çok seviyorumVe bu yüzden hep bir kütüphanem olsun istemişim-
dirKitapların hepsi benim olsa ne güzel olurduHepsini okurdum Hiçbirini incitmez
Sayfalarını yırtmazdımOnları okurdumBenim kitaplara duyduğum sevgi gerçek bir
sevgiBen kitapları asla bırakmam,bırakamam
Bence herkez kitap okumalıOkuma yazma bilen bir kişi için bu hiçte zor bişey
değilBence kitap okumak, internette vakit geçirmekten, televizyon izlemekten,ve bir-
çokşeyden daha güzel
Kitaplar gerçek dostudurSeni asla sırtından vurmazYalan söylemez ve seni
üzmez
Arkadaşlar size tavsiyem sizde kitap okuyunVe onlarla arkadaş olunSiz onları
bırakmazsanız onlarda sizi bırakmaz!
————————————————
KİTAP SEVGİSİ
Kitap okumak çok önemli bir kavramdır Kitap okumanın bir sürü yararı vardır Kitap okumayı sevmeyenler de vardır tabi Yararı, kitap okumak yazılılarda bize zaman kazandırır Çünkü Türkçe derslerinde hızlı okursak, dolayısıyla yazılılarda da bizlere zaman kazandırır Biz Türkçe derslerinde de kitap okumuş oluruz, ama bu yeterli gelmez Kitap okumayı sadece ders içinde değil, ders dışında da okumalıyız Kitap okumak karşımızdaki kişiye daha güzel ve daha anlamlı konuşmamızı, güzel sözle insanlara yaklaşmamızı, güzel ahlaklı olmamızı sağlar Bir düşünelim, hiçbir kimse kitap okumasaydı, bu hayat ne kadar sıkıcı olurdu Herkes cahil, birbiriyle geçinemez olurdu Zaten Türkçeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır Çünkü Türkçe bizim kendi dilimiz, onu biz koruyup sevmezsek, o zaman kim koruyup sevecek, onu biz koruyup sevelim, bilmeyenlere öğretelim İnsanlar kitap okuyarak boş vakitlerini değerlendiriyorlar Kitaplar bazen insanların hayatını değiştiriyor İnsanlar kendince ufak gezintilere çıkıyor Bazen üzülüyor, bazen seviniyor Bu duyguları hissetmek için sadece bir kitap alıp okumamız yeterli İşte kitaplar olmasaydı, bu duyguları hissedemezdik Kitap okumak insanın ufkunu açar, hem dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir Onun için hepimiz kitap okumalıyız.
Kitap Okumanın Önemi ve Faydaları İle İlgili Kompozisyon Örneği
İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır
İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır Kelime dağarcıkları yüksektir Bilgi edinme istekleri vardır Kitap okumak düşünceleri besler ve güçlendirir Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler Genel kültür toplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir
Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir Yeter ki okumayı gerçekten istesin Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır Okumak için ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana Okumanın satırı sayfası gerekçesi olmaz Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olacaktır
Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar Çünkü kelime hazneleri çok geniştir İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse bilgi havuzu da o kadar dolu olur Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir
Okumanın bizlere sayısız faydası vardır Önemli olan bunun değerini bilmektir Bacon’un da dediği gibi “Okumak bir insanı doldurur konuşmak hazırlar yazmak ise olgunlaştırır”
Kitap İle İlgili Kompozisyon Giriş Gelişme Sonuç
Kitap, yetişkinler için iyi bir hazine, çocuklar için gerçek bir dosttur. İşte ben bunu İyi bir kitap gerçek bir hazinedir” sözünden anlıyorum. Kitabin insan hayatındaki yeri oldukça büyüktür. Kötü kitap diye bir şey yoktur; ama iyi kitap her zaman vardır.
İyi bir kitap, insan için bir hazinedir ve bu hazinenin içinde akıl bulunmaktadır. Bazı kitaplar vardır acıyı anlatır, bazı kitaplar vardır sevinci anlatır; ama her kitabin içinde ondan ders çıkarabileceğimiz bir konu vardır. Bu yüzden onlar bizim en iyi dostlarımızdır. Bizimle sevinci, hüznü, kederi, başarıya ulaşmanın mutluluğunu paylaşırlar.
Bazen öğretmenlerimiz, bazen de ailemizden birileri çok kitap okursak bize kitap kurdu ismini takarlar. İlk planda bu kelime grubu sizde kötü bir izlenim uyandırabilir; ancak bu sözde övgü vardır. Bu yakıştırmayı alanlar kendisiyle gurur duymalıdır; çünkü okuyan insan ufkunu genişleten, olaylara ve durumlara farklı açılardan bakabilen, beynini işleten ve düşünen insandır. İnsanoğlu kelimelerle düşünür, kelimelerle konuşur, kelimelerle yazar. Kelime hazinesi geniş olan insanlar, diğerlerine göre zekâsını daha çok işleten, beynini daha fazla kullanan kimselerdir. Kelime hazinemiz zenginleştikçe fikir dünyamızda güçlenecektir.
Çoğu kitabin içinde bize derslerde yardımcı olacak bilgiler vardır. Derslerde öğretmenlerimizi dinliyoruz, kitabımızdan da yararlanıyoruz. Sınavlarda yüksek notlar almamızda öğretmenlerimizden sonra kitapların rolü büyüktür.
Bu sözlerden şöyle bir değerlendirme yapabiliriz. Kitaplar, insanların becerilerini geliştirmesinde ve başarısını arttırmada gerçek bir yardımcıdır. Sunu da unutmamalıyız ki, iyi bir kitap gerçek bir hazinedir.
Nursima TARAKÇI
KİTABA OLAN SEVGİ isimli kompozisyon örneği
Kitap okumak çok önemli bir kavramdır. Kitap okumanın bir sürü yararı vardır. Kitap okumayı sevmeyenler de vardır tabi. Yararı, kitap okumak yazılılarda bize zaman kazandırır. Çünkü Türkçe derslerinde hızlı okursak, dolayısıyla yazılılarda da bizlere zaman kazandırır. Biz Türkçe derslerinde de kitap okumuş oluruz, ama bu yeterli gelmez.
Kitap okumayı sadece ders içinde değil, ders dışında da okumalıyız. Kitap okumak karşımızdaki kişiye daha güzel ve daha anlamlı konuşmamızı, güzel sözle insanlara yaklaşmamızı, güzel ahlaklı olmamızı sağlar. Bir düşünelim, hiçbir kimse kitap okumasaydı, bu hayat ne kadar sıkıcı olurdu. Herkes cahil, birbiriyle geçinemez olurdu. Zaten Türkçeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Çünkü Türkçe bizim kendi dilimiz, onu biz koruyup sevmezsek, o zaman kim koruyup sevecek, onu biz koruyup sevelim, bilmeyenlere öğretelim.
İnsanlar kitap okuyarak boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Kitaplar bazen insanların hayatını değiştiriyor. İnsanlar kendince ufak gezintilere çıkıyor. Bazen üzülüyor, bazen seviniyor. Bu duyguları hissetmek için sadece bir kitap alıp okumamız yeterli. İşte kitaplar olmasaydı, bu duyguları hissedemezdik. Kitap okumak insanın ufkunu açar, hem dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir. Onun için hepimiz kitap okumalıyız.
Kitabın değeri, kitap okumanın önemi ile ilgili kompozisyon örneği. Kitap hakkında kompozisyon, yazı.
Hayatta gerçek dost kitaptır. Ferdi makam ve söz sahibi eden odur. Yaratılışları icabı fertler birbirlerinden farklı yeteneklere sahiptirler. Şüphesiz iyi bir eğitimle bu farklılığı gidermek mümkündür. Boş zamanlarımızı kitaba vererek değerlendirirsek, kazançlarımız büyük olur. Bugün ilmin zirvesine ulaşmış olan kişiler, durumlarını kutsal varlık olarak bilinen kitaba borçludurlar. Genç kuşağa kitap sevgisini aşılamak, eğitimcilerin ve yetişkinlerin başlıca ödevi olmalıdır. Ancak Seviyemize uygun ve sindirimi kolay olan eserleri okumakla isabetli hareket etmiş oluruz.
Kitap aynı zamanda bizi farklı diyarlara hemen götüren sıcak bir ortama hemen sokan dünyadaki yegane araçtır. Mısır tarihi ile bir kitap okuyan kişi kendini bir anda Mısır piramitlerinin altında hissedebilirken canınızın en sıkıldığı bir anda bir kitap ile en eğlenceli ortamlara kayabilirsiniz. Kitap ile etkileşimimiz ne kadar kuvvetli olursa kitap bizi o denli besler. Kitapların insan yaşattığı sıcaklık ve kendini özel hissetme duygusunu ancak ve ancak bir insan çok nadir hissettirebilir.
Kitap ile olan arkadaşlığımız ne denli yoğun olursa, gücümüz o oranda artar. Ancak çok yönlü okumamızda fayda vardır. Her şeyi okumalıyız. Belirli bir konu ve ya türde kitap okumayı daha çok sevmemiz oldukça doğal ve normaldir. Ancak hem kişisel gelişimizi hem de mesleki gelişimimiz açısından her türde ve konuda kitap ile içiçe olmaya çalışmalıyız.
Bir çok insan kitap okumayı hep istediğini ancak okuyamadığını vakit bulamadığını belirtir. Bu koskocaman bir yalandır. Kitap okumak isteyen herkes öyle ve ya böyle mutlaka kitap okumaya zaman ayırabilir. Televizyon ve ya interenete ayırdığı zamanın oldukça küçük bir kısmını kitaba ayırabilen herkes kitap okuyabilir.
Kitapların insanların en büyük dostu olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir kitap yazarının yıllarca çalışarak, çabalayarak tecrübe ederke kazandığı bilgi ve tecrübeyi bizler yazarın kitabını okutyarak bir anda elde edebilir ve ya o yazardan çok daha hızlı bir şekilde o konularda mesafe katedebiliriz.
Kitapla ilgili kompozisyon
Kitap en iyi dosttur.Sıkıldığımızda yanımızdaki tek dostumuz kitaptır. Kitap okurken kendimizi başka bir dünyada buluruz veya maceralarla dolu bir yolculukta. Ben kendimi her ikisinde debuluyorum. de buluyorum İnsanın bir kitabı okuması için o kitabı sevmesi gerekir.Sevmeli ki sonunu yani finali merak etsin.Çünkü kitabı okumak için merak edip sevmesi gerekir.
Kitap kelime dağarcığımızı geliştirir.Yeni kelimeleri ve anlamlarını anlamları ve kullanıldıkları yerleri öğreniriz. Ayrıca kitap kültür zenginliğidir.Mesela ben tarih kitaplarını çok okuyorum ve zevk alıyorum.Çünkü geçmişimi merak ediyorum.
Geçmişte ne olduğunu yaşadığım yerin nasıl alındığını alındığını bu yüzden tarih derslerinde zorlanmıyorum. Kitap okuyan insanla okumayan bir olamaz.Kitap okuyan kişinin yürümesi , davrnışları , tavrı,konuşması her haliyle kültürünü gösterir.
Kitap pek çok şeyi öğretir bize.Ben kitpsız bir yaşam düşünemiyorum.
Kitap okumak ile ilgili bir tartışma vardı. ”çok gezen mi yoksa çok okuyanmı çok bilir? ”Bencede her ikiside… Ben bildiklerimin %45 ‘ini okuyarak %25 ‘ini izleyerek %15 ‘ini
dinleyerek %15’ini gezerek öğrendim. Görüldüğü gibi en çok oran okumağa yani kitaba ait.
Bence bilgilerimizin izleyerek bölümü okumak vardır.Çünkü insanlar özellikle öğrenciler , televizyon izlemeyi kitap okumaya tercih ediyorlar. Belki o insanlar da televizyon izlerken bir şeyler öğreniyordur. Tıpkı haylaz bir öğrencinin sınav kopya hazırlarken bi şeyler öğrenmesi gibi..
Kitaplar İle İlgili Yazı

Kitap en iyi dostturSıkıldığımızda yanımızdaki tek dostumuz
kitaptır Hayat bir kitaptır.Kimisi kara yazgılarla yazılmış, kimi renk renk, desen desen.
Bilemez kimse, sayfa sayfa yaşanır günü geldiğinde.Kimi romandır uzun uzun anlatılır
Kimi hikaye, belki de en heyecanlı yerinde aniden bitiverenKimi öykü, ders alınacak tecrübelerle dolu yaşamdır kitap.
İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum, başarılı ve güçlü olacaktır.
Kitaplar benim için bilinmezliğe yaptığım bir yolculuktur.Her kitapta yeni maceralar yaşarım.Bilmediklerimi öğrenirim buda bana gerçek hayatta daha iyi iletişim kurmamı insanlarla konuşabilmemei sağlar.Çünkü İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır.
Okumanın bizlere sayısız faydası vardır. Önemli olan bunun değerini bilmektir. bir düşünürün de dediği gibi “Okumak bir insanı doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.” Kitap okuyalım boş insan olmayalım.
Kitap okumak çok önemli bir kavramdır Kitap okumanın bir sürü yararı vardır Kitap okumayı sevmeyenler de vardır tabi Yararı, kitap okumak yazılılarda bize zaman kazandırır Çünkü Türkçe derslerinde hızlı okursak, dolayısıyla yazılılarda da bizlere zaman kazandırır Biz Türkçe derslerinde de kitap okumuş oluruz, ama bu yeterli gelmez
Kitap okumayı sadece ders içinde değil, ders dışında da okumalıyız Kitap okumak karşımızdaki kişiye daha güzel ve daha anlamlı konuşmamızı, güzel sözle insanlara yaklaşmamızı, güzel ahlaklı olmamızı sağlar Bir düşünelim, hiçbir kimse kitap okumasaydı, bu hayat ne kadar sıkıcı olurdu Herkes cahil, birbiriyle geçinemez olurdu Zaten Türkçeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır Çünkü Türkçe bizim kendi dilimiz, onu biz koruyup sevmezsek, o zaman kim koruyup sevecek, onu biz koruyup sevelim, bilmeyenlere öğretelim
İnsanlar kitap okuyarak boş vakitlerini değerlendiriyorlar Kitaplar bazen insanların hayatını değiştiriyor İnsanlar kendince ufak gezintilere çıkıyor Bazen üzülüyor, bazen seviniyor Bu duyguları hissetmek için sadece bir kitap alıp okumamız yeterli İşte kitaplar olmasaydı, bu duyguları hissedemezdik Kitap okumak insanın ufkunu açar, hem dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir Onun için hepimiz kitap okumalıyız
Kitap Okumanın Önemi Kompozisyon, Kitap Okumanın Önemiyle İlgili Kompozisyon, Kitap Okumanın Önemi ile İlgili Kompozisyon
İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum, başarılı ve güçlü olacaktır.
İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir. Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumak, düşünceleri besler ve güçlendirir. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler. Genel kültür, toplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir.
Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır. İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin. Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır. Okumak için, ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez, bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana. Okumanın satırı, sayfası, gerekçesi olmaz. Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olacaktır.
Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler. Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar. Çünkü kelime hazneleri çok geniştir. İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse, bilgi havuzu da o kadar dolu olur. Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir.
Okumanın bizlere sayısız faydası vardır. Önemli olan bunun değerini bilmektir. Bacon’un da dediği gibi “Okumak bir insanı doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.”