Bugünün İşini Yarına Bırakma sözü nedir ne demektir?
Bugünün İşini Yarına Bırakma atasözünün anlamı ve açıklaması ile ilgili kompozisyonlar.
İnsan olarak her gün bir koşturmaca içindeyiz. Her gün Bugünün İşini Yarına Bırakma Kompozisyon bir sürü işle boğuşuyor her biri için ayrı emek harcıyoruz. Zaman yönetimi hepimizin eksik olduğu alanlardan. Bazen bize 24 saat yetmiyor, bazen de keşke düne dönüp işlerimizi yeniden düzenlemek istiyoruz. Ama ne yaparsak yapalım zamana hükmedemiyor, zamanın su gibi akıp geçmesine engel olamıyoruz.
Günümüz dünyası iş hayatında hatayı kabul etmiyor. Yapılan bir yanlış insanı ekmeğinden edebiliyor. Bu nedenle herkes üzerine düşeni yapmak, işlerini zamanında yetiştirmek zorunda. Bu işleri aksatmamız durumunda olumsuz sonuçlarına göğüs germek zorundayız. Bizi bekleyen en büyük tehlikelerden biri de üşendiğimiz için bugün yapmamız gereken işleri yarına ertelemek. Hal böyle olunca ertelenen işler bir dağ gibi birikiyor çığ gibi sorunlara dönüşüyor önümüzde.
Sonradan pişman olmamak için bugün yapmamız gereken işleri yarına bırakmamalıyız. Aksi halde yarın bu işleri yapmak için fırsat bulamayabilir, hatta yığılan işler sebebiyle eski işlere vakit ayıramayabiliriz. Sıkıntısız günler yaşamak istiyorsak her işi zamanında halletmeliyiz.
Bugünün işini yarına bırakma. Atasözünün Anlamı, Atasözleri Sözlüğü ve Açıklamalı Anlamları
Yaşadığımız her günün kendine özgü problemleri, sıkıntıları vardır. İş ise herşeye rağmen yapmanız gereken bir yükümlülüktür. Bugün yapılması gereken bir işi ertesi güne bırakmanın türlü sakıncaları vardır: Yarın daha önemli bir iş çıkabilir ve bugünkü işten önce onun yapılması gerekir. Bundan dolayı bugünkü iş yine kalır. Yada yarın çıkacak başka işte bugünküne ekleneceğinden hepsini yapmaya vakit yetmez.
Bugünün İşini Yarına Bırakma atasözünün açıklaması. Bugünün İşini Yarına Bırakma anlamı, hakkında bilgi, anafikir.
Bugünün İşini Yarına Bırakma:
ANAFİKİR : Bir işe zamanında başlamalı; zamanında bitirmeliyiz.
Bugün yapılması gereken bir işi ertesi güne bırakmanın türlü sakıncaları vardır. Yarın daha önemli bir iş çıkabilir ve bugünkü işten önce onun yapılması gerekebilir. Ertelenen iş yine kalabilir. Ya da yarın çıkacak işler, bugünkülerle birleşince zaman yetmeyebilir. Diğer taraftan öyle işler var ki zamana bağlıdır. Zamanında yapılmazsa, değerini yitirir. Sonra yapılması île yapılmaması arasında hiçbir fark kalmaz. Çalışkan insan, işini zamanında yapabilen insandır.
Bugünün İşini Yarına Bırakma İle İlgili Kompozisyon
Yapılması gereken işleri zamanında yapmak, daha sonra o işlerle ilgili karşılaşılabilecek zorluk ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmamızı ortadan kaldırır.
Her iş gerektiği zamanda yapılmalıdır. Bu kural genel prensip olmalıdır. Yeterli zaman varken yapmadığımız işler daha sonra biriken diğer işlerin de yapılması ile daha az bir zamanda yapılmak zorunda kalır. Zamanın yetersizliği ve biriken işlerin yarattığı sıkıntılar o işin yapılması sırasında hataların oluşmasına sebep olabilir. Zira az bir zamanda çok iş yapmak mecburiyeti insanı hep fiziksel hem de ruhsal olarak fazlasıyla yorar ve yıpratır. Bugün için önemli sayılabilecek bir işi ertelemek suretiyle daha sonraki zamanlarda önemini kaybedebilir. İlerleyen zaman yapılması gerektiği halde ertelenen işleri yapabilme isteğini de azaltır. Böylece gününde önemli olan şeyler sonraki zamanlarda önemsiz kalır. Örneğin; okula giden bir öğrenciyi düşünelim. Günlük ödevlerini ve hazırlanması gerektiği dersleri zamanında yapmaz ve devamlı daha sonraki zamanlara bırakırsa, ileride daha çok yapacağı ödevi ve dersi birikir ve bunları yapmak zorunda olacağı zaman gelince de yeterli zamanı olmadığı için gerektiği şekilde yapamayacağından mecburen hatalar oluşacaktır. Öğrenmesi gereken şeyleri gerektiği şekilde öğrenemeyecektir.
Bir işi ertelemek taşınacak bir yükün ağırlığını daha sonra taşımaya ertelemek gibidir. O yükün ağırlığı devamlı artarsa, taşınacağı zaman ruhun ve bedenin taşıyamayacağı kadar ağır olacaktır.
İşleri gününde yapan kimseler, rahat ve huzurlu olurken, onları zamanında yapmayanlar sıkıntılı ve huzursuz olurlar. Zira düşüncelerinde yapılacak işlerin çokluğu ne zaman ve nasıl yapılacağının yaratacağı sorular vardır.
Rahat ve huzurlu bir yaşamı elbette her insan ister. O halde kendimize huzursuz ve kaygılı günler yaşatmak istemiyorsak her işi gerektiği zamanda yapmayı tercih etmeliyiz.